search
Numer części: Catler DMS 178

Japoński nóż do kuchni azjatyckiej Stal damasceńska Catler DMS 178 178/313mm

499,00 zł Brutto

405,69 zł netto

JAPOŃSKI NÓŻ SANTOKU

Japoński nóż Santoku jest przeznaczony przede wszystkim do przygotowania japońskich potraw. Santoku po japońsku znaczy trzy zastosowania - poradzi sobie z krojeniem, rozbijaniem i siekaniem mięsa, warzyw i ryb.

Długość 178/313 mm.

ZALETY DMS SANTOKU KNIFE

PRZEZNACZONA PRZEDE WSZYSTKIM DO PRZYGOTOWYWANIA AZJATYCKICH POTRAW.

NADAJE SIĘ DO KROJENIA, ROZDRABNIANIA, ROZBIJANIA MIĘSA, WARZYW I RYB

178/313 MM

PODSTAWOWY OPIS

  • Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damastem skuwany.
  • Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
  • Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.
  • Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego.

SPECYFIKACJA TECHNICZNA

  • Noże serii DMS są wyprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu osiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość-
  • Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU.
  • Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.

Ilość

Dostępny
Wysyłka 24h
Na stanie:10 szt.
account_circlePoleć znajomemu
Japoński nóż do kuchni azjatyckiej Stal damasceńska Catler DMS 178 178/313mm

Japoński nóż do kuchni azjatyckiej Stal damasceńska Catler DMS 178 178/313mm

JAPOŃSKI NÓŻ SANTOKU

Japoński nóż Santoku jest przeznaczony przede wszystkim do przygotowania japońskich potraw. Santoku po japońsku znaczy trzy zastosowania - poradzi sobie z krojeniem, rozbijaniem i siekaniem mięsa, warzyw i ryb.

Długość 178/313 mm.

ZALETY DMS SANTOKU KNIFE

PRZEZNACZONA PRZEDE WSZYSTKIM DO PRZYGOTOWYWANIA AZJATYCKICH POTRAW.

NADAJE SIĘ DO KROJENIA, ROZDRABNIANIA, ROZBIJANIA MIĘSA, WARZYW I RYB

178/313 MM

PODSTAWOWY OPIS

  • Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damastem skuwany.
  • Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
  • Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.
  • Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego.

SPECYFIKACJA TECHNICZNA

  • Noże serii DMS są wyprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu osiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość-
  • Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU.
  • Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.

 

Nr części
Catler DMS 178