search
Numer części: Catler DMS 203

Japoński uniwersalny nóż kuchenny Stal damasceńska Catler DMS 203 203/338mm

499,00 zł Brutto

405,69 zł netto

JAPOŃSKI NÓŻ KUCHENNY

Uniwersalny japoński nóż kuchenny typu Gyuto należy do podstawowego wyposażenia japońskich kucharzy.

Nadaje się do wielu zastosowań, jest bardzo mocny i ostry, i dlatego jest idealny do krojenia mięsa, ryb i warzyw.

Długość 203/338 mm.

ZALETY DMS CHEF KNIFE

UNIWERSALNY JAPOŃSKI NÓŻ KUCHENNY

IDEALNY DO KROJENIA MIĘSA, RYB I WARZYW

203/338 MM

PODSTAWOWY OPIS

  • Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damastem skuwany.
  • Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
  • Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.
  • Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego.

SPECYFIKACJA TECHNICZNA

  • Noże serii DMS są wyprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu osiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość-
  • Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU.
  • Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.

Ilość

Dostępny
Wysyłka 24h
Na stanie:16 szt.
account_circlePoleć znajomemu
Japoński uniwersalny nóż kuchenny Stal damasceńska Catler DMS 203 203/338mm

Japoński uniwersalny nóż kuchenny Stal damasceńska Catler DMS 203 203/338mm

JAPOŃSKI NÓŻ KUCHENNY

Uniwersalny japoński nóż kuchenny typu Gyuto należy do podstawowego wyposażenia japońskich kucharzy.

Nadaje się do wielu zastosowań, jest bardzo mocny i ostry, i dlatego jest idealny do krojenia mięsa, ryb i warzyw.

Długość 203/338 mm.

ZALETY DMS CHEF KNIFE

UNIWERSALNY JAPOŃSKI NÓŻ KUCHENNY

IDEALNY DO KROJENIA MIĘSA, RYB I WARZYW

203/338 MM

PODSTAWOWY OPIS

  • Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damastem skuwany.
  • Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
  • Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.
  • Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego.

SPECYFIKACJA TECHNICZNA

  • Noże serii DMS są wyprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu osiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość-
  • Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU.
  • Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.

 

Nr części
Catler DMS 203